diumenge, 15 de desembre del 2013

Tribunal Internacional de Justícia de la Haia


Es veu que hi ha polítics que això no ho han llegit:

Sentència de 22 de juliol de 2010 del Tribunal Internacional de Justícia de
la Haia:

“Declarem que no existeix en Dret Internacional cap norma que prohibeixi les
declaracions unilaterals d’independència. Declarem que quan hi ha
contradicció entre la legalitat constitucional d’un Estat i la voluntat
democràtica, preval aquesta segona, i declarem que en una societat
democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la Llei la que determina la
voluntat del ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica quan
sigui necessari, la legalitat vigent.”


Feu-ho córrer. Gràcies.

Us  deixo una imatge  trobada  al Web Negre...  és  la promoció  d'un llibre  que deu   ser ben divertit, el buscaré.‘Som i Serem (Postals de la Catalunya independent)’, el nou llibre de KapSom i serem (Postals de la Catalunya Independent) Efadós

En Kap, ninotaire del col·lectiu El web negre, publica coincidint amb Sant Jordi el seu darrer llibre, ’Som i Serem’, una reflexió satírica i mordaç sobre la situació política actual. L’únic llibre amb quatre barruts a més a més de quatre barres.

7 comentaris:

 1. Llàstima que cada vegada sembla més que vivim en una dictadura. Però no podran aturar-nos. Comparteixo a tuiter, facebook i g+1 :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, bruixeta... crec que això pot ajudar a molts que no ho veuen clar o que són pessimistes o escèptics.

   Elimina
 2. M'ha arribat ho del Tribunal de la Haya. Ara només cal fer-ho córrer. Molt ben fet tot el que feu. Continueu amb la vostra tasca.

  ResponElimina
 3. Sí, ja ho havia llegit alguna vegada... No recordo el context ni el fet pel qual es va fer aquesta declaració, però el que diu és claríssim :-)))

  Ho aconseguirem!! ;-))

  ResponElimina
 4. Sento dir-vos que si que se l'han llegit. Aquest fragment no pertany a una sentència vinculant. És sobre la declaració unilateral d'independència de Kosovo. I és del Tribunal Internacional Penal de l'Haia, que només actúa de part i per crims contra la humanitat.

  Malauradament, cal recordar que Espanya mai ha acceptat aquesta declaració ni la independència de Kosovo, justament per no crear precedents.

  Crec que està molt bé fer córrer aquesta declaració però que s'ha d'explicar què és i quin joc pot tenir. Internacionalment, penso que només Nacions Unides ens pot amparar.

  I que també s'ha de saber el que van dient per molts llocs. Els conflictes identitaris son temes interns dels Estats i son ells qui els han de resoldre. Això és un principi internacional del dret, i per això sovint des de la Unió Europea ens diuen i recorden que és Espanya qui ha de solucionar això.

  Sóc de la opinió que cal que internacionalment ens fem respectar i entendre, doncs amb la negociació intenra no anem enlloc, xò tb hem de tenir clar que no ens és gaire favorable.... com sempre els febles, tenim poc joc...

  ResponElimina