dimecres, 22 d’octubre del 2014

Si no us fa res, nosaltres anem passant, l'editorial de Vicent Partal


Mentre els uns es barallen amb els altres pel 9-N, molta gent ja ha començat a treballar

M'expliquen que la llista de voluntaris per al 9-N s'enfila ràpidament, molt més que ningú no es pensava. Que ja ha superat la xifra dels 20.000 que eren necessaris i s'acosta tan de pressa als 30.000 que segurament a l'hora que el lector llegirà aquest text ja els tindrem. Em diuen, a més, que la xifra de funcionaris voluntaris ens sorprendrà.

M'expliquen que tant a la Catalunya Central com a Ponent i a la demarcació de Girona ja estan coberts tots els pobles pel que fa a la formació dels col·legis electorals, amb els ajuntaments decidits a cedir els espais necessaris perquè la població puga exercir el seu dret. Els ajuntaments socialistes han rebut la benedicció de Miquel Iceta per a fer-ho i, alerta amb la dada, fins i tot hi ha el cas de Sant Martí de Riucorb, que encara és més sorprenent. En aquest poble de l'Urgell hi ha un batlle del PP i no hi ha hagut cap problema per a posar les urnes.

M'expliquen que hi ha moltes poblacions on els partits i les institucions es posen d'acord per a traure la consulta dels instituts, que normalment són en un lloc allunyat del centre, i portar-la als llocs on es vota sempre. M'ho diuen d'Arenys de Mar, per exemple, on la gent no votarà a l'institut, sinó al Calisay i a l'ajuntament. I, per cert, tot això s'ha fet amb els acords i la feina dels diferents partits, sense picabaralles de cap mena.

M'expliquen que a la Vall d'Aran s'ha pactat que hi hauria autobusos tot el dia perquè tothom puga votar en els nuclis de població principals. És un país especialment disseminat i qualsevol convocatòria electoral allà té un punt de complicació. Complicació resolta: hi haurà rodes per a tothom que ho necessite i ho reclame.

M'expliquen que la CUP ha decidit deixar d'anar de cafeteria en cafeteria seguint aquesta ronda de negociacions on ja no se sap ben bé què es negocia. Sembla que diuen que, com que només queden dènou dies per al 9-N, hi ha feines prioritàries, com ara fer la campanya pel sí-sí.

M'expliquen que gent resident a l'Àsia i a Amèrica --el Jesús, l'Oriol, el Jordi, la Marta, el fill de la Soledat que fa de metge a Palestina...-- ja té el bitllet per a travessar mig món i dipositar la papereta a l'urna. Sembla que hi ha fins i tot comunitats --em diuen que a Mèxic algú n'ha parlat-- que es plantegen de noliejar un avió especial que vinga i torne el mateix cap de setmana.

En resum: si als qui poseu tantes pegues no us fa res, nosaltres anem passant.

4 comentaris:

 1. Magnífic article!!! Absolutament d'acord! :-))

  Jo tinc una amiga que ve d'Irlanda a votar... i està ben contenta. L'altre dia parlàvem d'un altre tema i va dir "votem, que ens hem d'entrenar" (com si no haguéssim votat mai! hehehe però era la il·lusió que té que li va fer dir això)

  L'altre dia ICV deien que ells no anirien a votar, que farien cues davant els col·legis per demostrar que s'havien de quedar fora ja que ens han prohibit la consulta... i un li va respondre a qui deia això: "Ei, els que estigueu fent cua, que ens deixareu colar als que volem votar?" i em va recordar molt al que havia dit en Bassas... si anem als llocs on es vota però només per recollir signatures... ja que som allà. per què no votar?

  En fi, molt, molt bona aquesta Editorial!!! :-))

  ResponElimina
 2. Del tripartito, al bipartito y llegaremos al monopartito. Todo sazonado con ten las preguntas, la fecha, las condiciones, el España nos roba, los jubilados solo tienen asegurada su pension con la independencia, y barvaridades varias.. Mientras tanto los Mas, Pujoles, Riveras y toda esa gentuza manipulando una vez mas.

  ResponElimina
  Respostes
  1. BarBAridades se escribe con "B"... escribirlo con "V" és una barbaridad ;-)

   Lo de "con ten las preguntas" no lo entiendo demasiado.

   Elimina