dilluns, 14 de setembre del 2015

Un article del Blog Oriol - (el títol és l'enllaç per veure'l en directe al seu lloc)


15. La “minoría” que omplirà les urnes en dues setmanesTremosa i Baños s'abraçaven ahir a la manifestació dels somriures que va omplir els 5kms de Meridiana de Barcelona
Tremosa i Baños s’abraçaven ahir a la manifestació dels somriures que va omplir els 5kms de Meridiana de Barcelona

“¿Es o no una revolución? Y vosotros, izquierdistas ¿por qué no la apoyáis?”Es preguntava ahir el professor Ramón Cotarelo. La veritat és que les declaracions dels líders de Catalunya Sí que es Pot –que hem d’anar a trobar a Madrid- no ens ajuden a trobar la resposta. Errejón ha contraposat, per exemple, la desobediència civil del “Sí se puede” davant les grans mobilitzacions de l’ANC. I s’ha quedat tant ample. Pedro Sánchez, per la seva banda, desconcerta: “No és Espanya qui roba sinó militants de CDC”. Bé, la premsa teòricament d’esquerres avui provava d’amagar la ràbia en la seva reacció. El Periódico s’inventa que Junts pel Sí ha entrat en crisi interna a causa d’un tuit polèmic que paternalitzava la manifestació d’ahir i la CUP ha criticat. A banda de la polèmica, Potser s’haurien de mirar amb deteniment la fotografia d’Antonio Baños abraçant-se a Ramon Tremosa.
Bé, com hauran deduït, si l’esquerra no sap trobar respostes a la pregunta –o no les vol veure-, no esperin trobar-les a la dreta. A Ciudadanos segueixen atònits des d’ahir, mirant de negociar què fan amb el temps que els regala la Junta Electoral Central o, millor dit, què ens imposa la JEC a tots els catalans. Arrimadas deia que si ells guanyaven, la manifestació tornaria a ser de tots els catalans, i no se l’apropiarien els sobiranistes. Bé, si tanta gent va a la Via Lliure potser és perquè és la Diada que volen la gran majoria de catalans. No poden haver-hi Diades per acontentar tots els gustos i ideologies però, en qualsevol cas, ningú els ha prohibit mai que munti una manifestació l’11 de setembre com la que va fer l’any passat SCC. Altra cosa serà que hi assisteixin més de 2.000 persones.
També ens ha agradat Cristina Cifuentes, tornant a tirar de la immunitat que hi ha a Espanya per a insultar els catalans sense que passi res. Avui ha dit que “La Via Lliure és un espectacle vergonyós, propi d’un Govern corrupte i sectari”Albiol ha dit que Mas és el“president més nefast” de la història de Catalunya. Un altre clàssic d’aquell partit que busca a casa dels altres allò del que a la seva n’abusa.
El més divertit ha estat però, l’oferiment que ha fet Unió Democràtica a Junts pel Sí. Espadaler s’ha mostrat predisposat a donar suport a un govern de Junts pel Sí, si abandona la unilateralitat. Ah! Vostès es pensaran que parlem d’un partit amb unes expectatives de prop els trenta diputats, però la veritat és que les darreres enquestes els donen zero. Esperpèntic, i encara donant lliçons i manant què és el que hem de fer. I d’enquestes parlant, el diari Público treia avui en exclusiva que el CIS va manipular la seva pròpia enquesta. Segons els càlculs del digital, el CIS hauria restat quatre o cinc diputats al bloc independentista.
El que aquí La Razón intenta veure com la Diada “se desinfla”, o El País diu que una “minoría” omple la Meridiana, no es veu així des de la resta del món. Una multitud de capçaleres han volgut destacar la potència de la manifestació proindependentista a Barcelona. A Escòcia la posen com a exemple del que hauria de ser una mobilització per la independència, ara que es compleix un any del seu referèndum.
La medalla d’or, però, se l’ha endut la JEC com apuntàvem abans. Segons l’òrgan electoral espanyol, la manifestació independentista era un acte electoral de Junts pel Sí i la CUP, i és per això que TV3 haurà de compensar aquesta dedicació a aquest esdeveniment –en realitat un esdeveniment d’interès general, i no electoral, com la resta de Diades massives i no massives- dedicant tres hores a la resta de partits que no van prendre part a la Via Lliure cap a la República Catalana. Sembla ser que TV3 ha decidit adjudicar aquest espai, imposat, demà diumenge de 16:00 a 19:00, fent entrevistes. Bona hora per recordar el descans dominical.

Posted in 

1 comentari:

  1. "Si que es pot", no són els hereus del PSUC ? No entenc res, de què van?
    I com es poden dir tantes mentides i barbaritats per part d'alguns polítics? Es deuen pensar que som tontos, cecs i sords...

    ResponElimina