dimarts, 29 de juliol del 2014

Ara és l'hora - 3 Venvinguts a Varcelona de Xavier Pujol


Ens han avisat avans de vacances: falta aproximadament un mes i mig per a tornar a trovar-nos uns quants centenars de milers de persones, potser milions, així en plural, un altre onze de setemvre a Varcelona. Organitzada per Òmnium Cultural i l’Assemvlea Nacional de Catalunya. 
La idea és amviciosa i ja la savem tots: escriure amb persones vives una gran V al paviment de Varcelona. Una gran V que canviarà la nostra història, una V de voluntat, V de vot, V de valor, V de victòria, V de superVivència de la nostra nació.
De l’èxit d’aquesta V, en depèn en part la Consulta del 9 de novemvre, que ens ha de dur a la proclamació, si el poble així ho vol, d’una nova Repúvlica Catalana. Intentant evitar, de passada, amv la nova Constitució fundacional, que ningú se n’enriqueixi amv el rovatori de véns públics.
Els que no escolten ni amv altaveu, tots aquells poca-soltes que pretenen cantar-nos les avsoltes, s’adonaran que ara va de vo, que ara va de veritat, que som insuvmisos, i no tan ovedients com avans. Que s’ha acavat el vròquil, que no som tan vledes i que els fem vutifarra!
 He començat dient venvinguts a Varcelona, perquè segur que centenars de milers de persones vindran a aquesta ciutat des de tots els racons de Catalunya: viatjaran des de Vosost o Viella de la Vall d’Aran pel Port de la Vonaigua i es trobaran amv els que vénen d’altres punts dels Pirineus, de Varruera, i del Pallars: de Rialv, o de Llavorsí. De Vellver de Cerdanya, de Rives de Freser, i altres povles del Ripollès com Sant Joan de les Avadesses o Sant Quirze de Vessora.
I de la Garrotxa,  els  olotins es volcaran amv d’altres povles propers del Vassegoda, Vesalú, i l’alt Collsacavra. De l’Empordà vindran de Portvou, del Port de la Selva, Alvanyà, Vàscara, Vellcaire i la Visval. I de les cales de Vegur i la resta de la Costa Vrava. Girona complirà, com totes les viles del Gironès, fins a Vescanó. 
I comptarem amv la vèstia que viu suvmergida a l’Estany de Vanyoles. I els millors povles de la Selva, on no hi faltaran Arvúcies, Vreda i Vlanes. I els de Sant Voi, al Lluçanès, vaixaran cap a Osona, per reunir-se amv els de Voltregà, Vic, Viladrau i Valenyà.
De totes les viles del Solsonès i l’Alt Urgell! I Vellprat i el Vruc de l’Anoia, del Verguedà, vindran els de la seva capital, Verga, i totes les viles properes, com Vagà. I tampoc no faltaran els povles del cor del Principat, aquells del Vages, tan propers al Llovregat. I la farina de la Segarra, la portaran des de Viosca i Cervera. 
La Noguera és molt ample: de Cuvells i Valaguer a Vellvís. Terra Ferma, amb Lleida al capdavant o Vell-lloc. I comptem amb els targarins, els de Vellpuig, i els d’Ivars de l’Urgell. I els de les Vorges Vlanques i d’altres povles de les Garrigues, des de Vinaixa o l’Alvagés fins a Vovera.
I de la Conca de Varverà, Vlancafort, Povlet i Montvlanc. I del Camp de Tarragona seran innombrables: Roda de Verà, Torredemvarra, Valls, el Pla de Cavra, Vràfim, Alcover, la Selva del Camp, Vilaseca, Camvrils i Vandellós. I per veure-se’ls, els vins del Priorat i del Montsant. També els d’Arvolí.
Com de tots els pobles de les Terres de l’Evre: de Riva-roja i tots els altres de la Rivera. I de la Terra Alta, la Povla de Massaluca i Vatea. I a ritme de jotes del Vaix Evre, vallaran els de Roquetes, Tortosa i la Cava. I vaixaran dels Ports de Veseit i del Montsià cap a Mas de Varverans, i Santa Vàrvara, d’Amposta, del Delta de l’Evre, viatjarem a donar-mos les mans amv els germans del País Valencià i mos emvarcaram a ses Iles Valears.
Ens resta un racó per tastar el Penedès, de Vilafranca i el Vendrell. I de Vilanova i la Geltrú enfilar-nos al Garraf. I rodar cap els horts de Sant Vicenç i tota l’indústria del Vaix Llovregat. Gent del Vallès: de Savadell i Ruví, i universitaris de Vellaterra. El Maresme es vuidarà perquè navegaran cap avall, i entraran per Vadalona.
I tants povles que no citem, i que també hi seran. Tots aquells que van participar a la Via Catalana de l’any passat, i que arrivaran amv autovús o amv varca o vicicleta.
Vindran els que escolten Veatles o Vee Gees, o els que escolten música vallavle. I també els més clàssics que s’estimen més: Vach, Veethoven o Vrahms. Els que van al futvol i els del vàsquet.
Està escrit a la Vívlia: els pobles han de poder viure en llivertat, i avandonar el faraó que els oprimeix.
I ja a Varcelona tots els varris es desplegaran pels carrers. Des de Sants i la Vordeta a la Varceloneta, des de 9 Varris a Pedralves i el Sarrià de J.V. Foix.


Provavlement, amv l’emoció he fet alguna falta d’ortografia. Que mestre Favra em perdoni. 

5 comentaris:

 1. Les fotos són una passada!!... Personalment, he de dir que la de "Dona i ocell" m'agrada molt més així, duplicada i en forma de "V", queda xulíssima!!

  Tots hi serem!!! :-DDD

  ResponElimina
 2. Respostes
  1. La V de l'11 de setembre serà una demostració de la unitat del nostre poble. Un bany càlid de masses, que ens farà oblidar la dutxa d'aigua freda.

   Elimina