dimecres, 28 de gener de 2015

Liz Castro, la norteamericana independentista

He rebut aquest correu de la Liz Castro:

Estàs fart del procés? Jo també. Potser aquesta carta ajudarà.


No puc més. O sí.

A Massachusetts on vivíem fa poc, la nostra casa estava a dalt d'un carrer que feia molta pujada. Com si visquessim a Vallcarca, ja m'enteneu els de Barcelona, o a costat del mur darrera de Girona. (O al nostre pis d'ara, un cinquè sense ascensor!) Baixar al poble era agradable però tornar a pujar a casa costava molt més. Els meus fills de petits es queixaven tant que vam haver d'elaborar diversos jocs per ajudar-los a pujar. Cantar, comptar els passos, jugar a "I spy"*, el que fos. Tot i així, el que més ajudava era el més senzill: de tant en quant, donar la volta i mirar enrere per a veure el progrès que havíem fet. Quan veien el lluny que quedava el restaurant de la cantonada a baix de tot, els donava ànims per pujar una mica més.

Tinc la sensació que els que volem la independència estem una cansats, però només estem a 3/4 part del camí. Vull fer un llibre que ens serveixi de "mirada enrera": una col·lecció de fotos dels diversos actes reivindicant la independència catalana que hem portat a terme al llarg dels últims 4 anys, perquè vegem el lluny que hem arribat i la quantitat immensa de feina que hem posat per arribar-hi. Espero que ens recordi la nostra força i per tant que ens animi a continuar fins que hem arribat a dalt de tot del cim.

Aquest llibre es diu Molts granets de sorra. Al principi es deia "Un granet de sorra" però estic rebent tantes fotos tan xules de tants esdeveniments per tot el territori que sembla que el títol hagi de comunicar aquest fet.

"Molts granets de sorra" té un segon objectiu: jo crec que el procés català és tan laudatori que l'hauríem de compartir amb el món. No és cada dia que un 20% de la població surti a manifestar, sense trencar cap vidre. Expliquem com ho heu fet—amb fotos. Heu treballat moltíssim, i heu aconseguit moltíssim. No heu acabat, però crec que el que heu fet pot inspirar a molta gent a fer canvis en les seves pròpies comunitats, de manera pacífica i democràtica, fins i tot alegre.
M'hi ajudeu? Necessito fotos i també necessito el vostre recolzament econòmic. Compra un llibre ja, en rústica o compra-li un exemplar en format de luxe de tapes dures per aquell amic que ha anat cada setmana a repartir informació o demanar firmes.

Si esteu cansats, però encara voleu guanyar, espero que sigui un bona mirada enrera. Gràcies pel suport. (Ja l'heu comprat el llibre</a>? Va, fes-ho. I envia una foto també!)


*I spy és un joc perfecte per nens avorrits. Dius "Jo veig... una cosa de color [blau]" i ells han d'esbrinar quina cosa has vist.
Copyright © 2015 Catalonia Press/Cookwood Press, All rights reserved.
Reps aquest mail perquè vas participar en la campanya de Retratem-nos que vaig començar a VilaWeb l'any passat, vas demanar-me més informació sobre el procés al descarregar What's up with Catalonia?, o vas contribuir a What's up with Catalonia? a Verkami. Necessito el vostre ajut per continuar explicar el procés al món.

Our mailing address is:
Catalonia Press/Cookwood Press
Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp

5 comentaris:

 1. Conec la Liz, ens seguim mútuament al Twitter, cosa que per mi és un honor i una il·lusió molt gran (ella segueix a unes 2.700 persones però a ella la segueixen més de 12.000!! perquè el seu compte és d'aquells en que escriuen coses importants :-)

  M'agradaria poder col·laborar, però no puc gastar en res de res...

  Ara bé, venia a posar un post dels projectes de Constitució catalana i m'esperaré una mica, així deixo més temps perquè la gent pugui veure aquest post i animar-se a ajudar la Liz, és una persona autèntica i el que fa ho fa de cor! :-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo també la conec de l'altre llibre que va publicar i del Twitter.

   Aquest posts ja hi és des de dimecres... Endavant, Assumpta, com més moviment hi hagi millor...

   Elimina
  2. També he trobat avui un article interessant i positiu. Em sembla que es deia "si cal us poseu guants" l'he vist pel,Twitter també. Es posa molt equitativament entre CIU i ERC, d'una manera conciliadora i esperançadora. El posaré també. Si cal programat uns dies més enllà.

   Elimina
  3. Demà posaré el de les constis i tu pots posar l'altre dimarts :-))

   Elimina
  4. D'acord, la programo... Dimarts o dimecres...

   Elimina